Speculoosmousse
Ingrediënten
kakelverse eieren
witte suiker
speculoospasta
volle room
mascarpone
speculaaskoekjes
Bereiding
Scheid 2 eieren, hou de eiwitten apart en klop de eidooiers wit met een eetlepel suiker.
Verwarm 200 gram speculoospasta zodat deze vloeibaar wordt (kan gemakkelijk in de microgolf, of een pannetje op zacht vuur). Klop 200 ml volle room lobbig en meng samen met 3 eetlepels mascarpone en de licht afgekoelde speculoospasta onder de eidooiers.
Klop de eiwitten stijf en spatel dat als laatste voorzichtig onder de speculoosmousse. Zet koel weg.
Verkruimel een pak speculaasjes. Doe de mousse in een spuitzak en maak afwisselend laagjes mousse en speculaaskruimels in mooie glaasjes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast. Deze hoeveelheden zijn voldoende voor een 5 à 6 glaasjes zoals op de foto.