Ricotta met kerstomaten in de oven

Ingrediënten

  • ricotta

  • citroenschil

  • chilivlokken

  • kappertjes

  • rozemarijn

  • marjolein

  • kerstomaten

  • olijfolie

  • balsamicocrème

  • verse basilicum

  • pijnboompitten

  • stokbrood

Bereiding

Een simpel, maar zeer smakelijk hapje, voorgerecht of bijgerecht.

Vet een ovenschaal in. Stort de ricotta in het midden uit de verpakking. Rasp er wat citroen over en bestrooi met chilivlokken, kappertjes, rozemarijn, marjolein en zeezout. Schik de kerstomaatjes rond de ricotta. Besprenkel met wat olijfolie en balsamicocrème.

Zet de schaal zo’n 15 à 20 minuten in de oven op 180°. Hou in de gaten dat de tomaten niet aanbranden. Bestrooi voor het serveren met verse basilicumblaadjes en geroosterde pijnboompitten. Geef er lekker krokant robuust stokbrood bij.

Previous
Previous

Speculoosmousse

Next
Next

Zandkoekjes van de familie Willeme