Tiramisu met café noir koekjes

Ingrediënten

  • eieren

  • witte suiker

  • gecondenseerde melk

  • mascarpone

  • café noir koekjes

  • sterke koffie

  • gehakte chocolade

  • cacaopoeder

Bereiding

Klop in een kom 5 eierdooiers met 60 gram witte suiker tot een dikke, witte massa. Klop de 5 eiwitten in een andere kom stijf. Roer 100 ml gesuikerde gecondenseerde melk door 500 gram stevige mascarpone. Spatel deze drie mengsels vervolgens voorzichtig door elkaar. 

Doop de café noir koekjes één voor één kort in een mengsel van sterke lauwe koffie en amaretto. Maak laagjes in een ovenschaal met de koekjes, het mascarponemengsel en gehakte chocolade. Je kunt ook met individuele glaasjes werken, dat presenteert mooi. Eindig met een laag mascarponemengsel en zet de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Bestrooi vlak voor het serveren met ongezoet cacaopoeder.

Previous
Previous

Witte chocoladetaart met oreobodem

Next
Next

Speculoosmousse