Amandelhazelnootkoekjes

Ingrediënten

  • roomboter

  • poedersuiker

  • vanillesuiker

  • amandelextract

  • bloem

  • gemalen amandelen

  • gemalen hazelnoten

Bereiding

Klop 125 gram roomboter zacht met 35 gram poedersuiker, een zakje vanillesuiker, een snuifje zout en een druppel amandelextract. Meng er vervolgens 120 gram bloem, 25 gram amandelpoeder en 25 gram hazelnootpoeder onder. Kneed tot een egaal deeg, wikkel in plasticfolie en leg 30 minuten in de koelkast. 

Rol het deeg in bolletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin op 180°. Laat ze afkoelen en rol door poedersuiker.

Previous
Previous

Wraps met avocado, tonijn & pistachenoten

Next
Next

Kokos panna cotta met mangopassiecoulis en frambozen