Witte chocolademousse met frambozen

Ingrediënten

  • volle melk

  • vanille

  • eidooiers

  • gelatine

  • witte chocolade van goede kwaliteit

  • volle room

  • frambozen

  • witte suiker

Bereiding

Breng 1,5 dl volle melk aan de kook met wat vanillepoeder. Klop intussen 3 eidooiers luchtig met 30 gram suiker. Doe de eieren bij de melk, en laat binden op een zacht vuurtje (niet meer laten koken). Haal van het vuur en laat 1,5 blaadje in koud water geweekte gelatine oplossen in het mengsel. Giet het onmiddellijk over 300 gram gehakte witte chocolade zodat deze smelt. Roer goed totdat er geen brokjes meer in het mengsel zitten.

Klop ondertussen 5 dl volle room tot pieken en spatel voorzichtig onder het chocolademengsel tot een egale mousse. Laat die al een beetje opstijven in de koelkast. 

Verwarm ondertussen een zak diepvriesframbozen in een pannetje met 3 grote scheppen suiker. Als de vruchten ontdooid zijn en de suiker opgelost is, kan je het fijn pureren tot een gladde frambozencoulis in een pannetje. Laat de coulis terug afkoelen. Maak afwisselend laagjes chocolademousse en coulis in mooie glaasjes en laat verder opstijven in de koelkast. Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 6 à 8 potjes.

Previous
Previous

Pannenkoekentaart

Next
Next

Cappuccinocake met mascarpone en roomkaas