Cappuccinocake met mascarpone en roomkaas
Ingrediënten
roomboter
lichtbruine suiker
eieren
zelfrijzende bloem
volle yoghurt
vanille-extract
ongezoet cacaopoeder
sterke koffie
mascarpone
roomkaas
poedersuiker
Bereiding
Klop 250 gram zachte roomboter met 250 gram lichtbruine suiker. Voeg 1 voor 1 vier eieren toe tot een egaal mengsel en spatel er vervolgens 280 gram zelfrijzende bloem, 150 ml volle yoghurt, enkele druppels vanille-extract, een eetlepel ongezoet cacaopoeder en 100 ml sterke afgekoelde koffie. Klop alles kort tot een beslag en giet in een ingevette bakvorm.
Bak de cappuccinocake 45 à min op 175 °C tot een breinaald er droog uitkomt. Prik met een satéstokje gaatjes in de cake en besprenkel met karamelsiroop of wat melk, zo droogt de cake minder snel uit.
Terwijl de cake afgedekt verder afkoelt, maak je de mascarponelaag. Meng hiervoor 100 gram mascarpone met 100 gram roomkaas en 2 eetlepels poedersuiker. Je kan ook een scheutje Baileys of amaretto toevoegen. Smeer of spuit het mengsel op de cake en versier met cacaopoeder en chocolade.