Romige rijsttaart

Ingrediënten

  • volle verse melk

  • dessertrijst

  • vanille

  • roomboter

  • eieren

  • puddingpoeder

  • suiker

  • volle room

  • zanddeeg of bladerdeeg

Bereiding

Breng een halve liter volle verse melk aan de kook en voeg een snuif zout, 75 gram dessertrijst en een opengesneden vanillepeul toe. Breng zachtjes aan de kook, voeg een klontje boter toe en laat de rijst een half uurtje pruttelen op een heel laag vuurtje tot het meeste vocht opgenomen is. Roer regelmatig zodat er niets aanbrandt. Schraap de vanillezaadjes uit de peul en voeg toe aan de melk, gooi de peul weg. Liefhebbers voegen ook wat saffraan toe.

Klop 2 eidooiers los met een scheutje melk, 20 gram puddingpoeder en 100 gram suiker. Meng dit onder de rijst en blijf roeren tot de pudding lichtjes begint te dikken. Voeg een scheutje room toe en laat de rijstpap wat afkoelen. Wil je een luchtige rijsttaart, klop dan de 2 eiwitten stijf en meng ze onder de rijstpap.

Bekleed een ingevette bakvorm met bladerdeeg of zanddeeg, prik er enkele keren in met een vork en vul tot aan de rand met de rijstpap. Zet de rijsttaart 40 minuten in de oven op 175° tot ze goudbruin is en laat afkoelen alvorens ze te ontvormen. Bestrooi de taartjes voor het serveren licht met poedersuiker.

Variatie:

In Nederland worden rijsttaartjes vaak geserveerd met slagroom en chocoladeschilfers.

Previous
Previous

Crumble met mango, appel, peer en amandel

Next
Next

Pannenkoeken