Crumble met mango, appel, peer en amandel

Ingrediënten

  • bloem

  • gemalen amandelen

  • amandelschilfers

  • vanillesuiker

  • witte suiker

  • roomboter

  • appel

  • peer

  • mango

  • sinaasappel

  • kaneel

Bereiding

Meng 150 gram bloem met 50 gram gemalen amandelen, 50 gram amandelschilfers, een snuifje zout, een zakje vanillesuiker en 75 gram witte suiker. Wrijf er 100 gram zachte roomboter door tot je grove kruimels krijgt.

Schil de appels, peren en mango en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Pers een appelsien uit en meng het sap onder het fruit. Kruid met kaneel. Doe het fruit in een ingevette ovenschaal, of in individuele vormpjes. Leg er enkele vlokjes boter op en bedek met het kruimeldeeg. 

Zet de crumble een half uurtje in de oven op 180°. Serveer met een bolletje ijs en slagroom.

Previous
Previous

Havermoutrepen met noten en chocolade

Next
Next

Romige rijsttaart