Pompoenchili

Ingrediënten

  • ui

  • look

  • olie

  • flespompoen (butternut)

  • komijn

  • karwij

  • kurkuma

  • kaneel

  • paprikapoeder

  • chilipoeder

  • tomaten in blik

  • bouillon

  • champignons

  • paprika

  • zwarte bonen

  • zure room

  • verse koriander

  • wraps of brood

Bereiding

Stoof een gesnipperd uitje en een geperst teentje look in een flinke scheut olijfolie. Schil de pompoen, snij in blokjes en voeg toe. Kruid met komijn, karwij, kurkuma, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder of een fijngesneden stukje rode peper. Voeg 2 blikken tomatenvlees met een scheut water en een bouillonblokje toe en laat de pompoen op een zacht vuurtje sudderen terwijl je de rest van de schotel voorbereidt.

Kuis de champignons en snij in vier. Bak ze in een scheut olijfolie. Snij een rode paprika in reepjes. Doe de groenten bij de pompoen. Voeg 5 minuten voor het serveren een uitgelekt blik zwarte bonen toe, warm de chili nog even door en breng eventueel verder op smaak. Serveer met brood, zure room en verse koriander.

Previous
Previous

Chili wrap-lasagne

Next
Next

Ovenschotel met kip, harissa en feta