Chili wrap-lasagne

Ingrediënten

  • olie

  • ui

  • look

  • komijn

  • koriander

  • oregano

  • chilipoeder

  • paprikapoeder

  • wortel

  • paprika

  • courgette

  • mais (blik)

  • zwarte bonen (blik)

  • tomaat in blik

  • bouillon

  • tomatenpuree

  • wraps

  • zure room

  • mozzarella

  • cheddar

  • avocado

  • tortillachips

Bereiding

Verhit een scheut olie in een diepe pan. Fruit hierin de uien en de look en voeg naar eigen smaak volgende specerijen en kruiden toe: komijn, gemalen koriander, oregano, chilipoeder en paprikapoeder. Wees voorzichtig met chilipoeder, beter nadien nog een beetje bijvoegen dan met een oneetbare chili eindigen.

Snij enkele wortels, een paprika en een halve courgette in fijne stukjes. Voeg samen met een blik mais, een blik zwarte bonen, een blik tomatenstukjes, een glas water, een half bouillonblokje en een blikje tomatenpuree toe aan de saus. Roer alles goed door en laat op een laag vuurtje gaar pruttelen en indikken. Breng op smaak met een snuifje suiker, peper en zout of nog wat extra Mexicaanse kruiden.

Lepel wat van de saus in een ronde ovenschotel. Leg er een wrap boven en ga zo door tot alle saus en wraps opgebruikt zijn. Meng een potje zure room met wat geraspte mozzarella en cheddar en smeer dit op de bovenlaag. Bestrooi met nog wat extra kaas en zet in de oven tot deze goudbruin gesmolten is. Serveer heet uit de oven met blokjes avocado en tortillachips.

Variatie:

Je kan ook gehakt toevoegen voor de vleesliefhebbers.

Previous
Previous

Kip in romige pestosaus

Next
Next

Pompoenchili