Platte appeltaart

Ingrediënten

  • bladerdeeg

  • appels

  • citroensap

  • vanillesuiker

  • bruine suiker

  • kaneel

  • roomboter

Bereiding

Laat het bladerdeeg op kamertemperatuur komen. Rol uit, leg met het bakpapier op een bakplaat en rol de randen iets op. Schil 4 à 5 appels en snij ze in fijne schijfjes. Besprenkel de appelschijfjes met wat citroensap en meng met 2 zakjes vanillesuiker, 2 eetlepels bruine suiker en wat kaneel.

Schik de schijfjes appel op het bladerdeeg. Leg er kleine vlokjes roomboter op. Zet de appeltaart 15 à 20 minuten in de oven op 180-200° tot het bladerdeeg goudbruin is en de appels beetgaar. Serveer lauwwarm met slagroom of roomijs.

Variatie:

- Voeg amandelschilfers of havermoutvlokken toe voor het bakken. Let er op dat ze niet verbranden in de oven, je kan ze eventueel iets later toevoegen.

- Smeer een laagje pudding onder de appels voor het bakken.

- Leg dunne plakjes marsepein onder de appels voor het bakken.

Previous
Previous

Pannenkoekenrolletjes met framboos en witte chocolade

Next
Next

Kersenconfituur met limoen en amandel