Panna cotta met rode vruchten

Ingrediënten

  • volle room

  • melk

  • vanillestokje

  • rietsuiker

  • vanillesuiker

  • citroensap

  • gelatineblaadjes

  • frambozencoulis

  • rood fruit

Bereiding

Verwarm 6 dl volle room met een scheutje melk en een in de lengte doorgesneden vanillestokje. Roer er 30 gram rietsuiker, twee zakjes vanillesuiker en een lepel vers citroensap door. Schraap de vanillemerg uit het stokje en voeg toe aan de warme room.

 

Terwijl de suiker zachtjes oplost in de room, week je 3 gelatineblaadjes in koud water. Breng de room tot net aan het kookpunt. Haal de pan van het vuur en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten in de warme room. Neem een stuk of zes mooie glaasjes, giet er de room in en laat ze minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Lepel voor het serveren wat frambozencoulis in elk glaasje en werk af met rode vruchten.

Previous
Previous

Baileysballetjes

Next
Next

Wraps met avocado, tonijn & pistachenoten