Feta saganaki

Ingrediënten

  • feta

  • filodeeg

  • honing

  • oregano

  • olijfolie

  • sesamzaadjes

Bereiding

Feta wordt in Griekenland vaak gebakken, puur of met deeg er rond: van een simpel paneerlaagje tot vakkundig gevouwen filodeeg. Het wordt meestal geserveerd als mezze of voorgerecht, maar vormt in combinatie met een fris slaatje een volwaardig vegetarisch hoofdgerecht.

Snij de feta in gelijke rechthoeken. Ontdooi het filodeeg. Lepel wat honing over de feta en bestrooi met oregano. Smeer de velletjes filodeeg in met olijfolie en wikkel elk stukje feta in enkele velletjes, waarbij je een soort envelopje maakt. Smeer het pakketje ook in met wat olie en bestrooi met sesamzaadjes.

Zet de feta in de oven op 180°. 15 à 25 minuutjes zijn voldoende om het filodeeg mooi goudbruin te kleuren, en de feta zachtjes te laten smelten. Serveer heet met een fris slaatje.

Previous
Previous

Zomerse quiche

Next
Next

Pasta met rauwe ham, peer en geitenkaas