Zomerse quiche

Ingrediënten

  • roomboter

  • bloem

  • champignons

  • olijfolie

  • ui

  • look

  • oregano

  • basilicum

  • majoraan

  • olijven

  • zongedroogde tomaten

  • feta

  • ei

  • room

Bereiding

Voor het deeg: snij 90 gram boter in blokjes bij 180 gram bloem en doe er een snuifje zout bij. Wrijf alles tot kruimels en voeg dan een klein beetje water toe tot je een soepele bal krijgt die niet te kleverig is. Rol het deeg dun uit tot een cirkel en leg deze in een ingevette bakvorm. .

Snij de champignons in stukjes en bak ze kort in olijfolie met wat gesnipperde ajuin en look. Breng op smaak met kruiden. Snij de olijven, de zongedroogde tomaten en de feta fijn. Voeg dit bij de champignons en schep het mengsel in de vormpjes.

Kluts enkele eitjes met wat room en kruid met peper en zout. Giet dit over de andere ingrediënten in de vormpjes en zet de quiches 30 à 45 minuten in de oven op 190°. Eet koud of warm, met een fris slaatje.

Previous
Previous

Kalkoenfilet gevuld met philadelphia, mascarpone en pesto

Next
Next

Feta saganaki