Pastaschotel met romige courgette

Ingrediënten

  • pasta naar keuze

  • rode ui

  • look

  • olijfolie

  • courgette

  • mascarpone

  • tomatensaus

  • geraspte kaas

  • ricotta

  • verse basilicum

Bereiding

Kook de pasta beetgaar in gezouten water en giet af.

Stoof ondertussen wat gesnipperde rode ui en look zacht aan in wat olijfolie. Rasp een courgette grof, en voeg toe. Roerbak de groenten tot de courgette zacht begint te worden. Voeg enkele lepels mascarpone toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Doe het courgettemengsel in een ovenschotel. Schep de pasta erboven en lepel er tomatensaus (kant-en-klaar, of beter: homemade) over. Bestrooi met een handje geraspte kaas en verspreid enkele brokjes ricotta over de ovenschotel. Zet de ovenschotel 15 à 20 minuten in de oven op 200°, tot de kaas gesmolten is en de saus lekker pruttelt. Bestrooi met verse basilicum voor het serveren.

Previous
Previous

Roodbaars met gegrilde courgette, auberginekaviaar en paprikasaus

Next
Next

Halloumi-kikkererwten burgers