Mac & cheese met pompoen

Ingrediënten

  • flespompoen

  • olijfolie

  • look

  • ui

  • paprikapoeder

  • Provençaalse kruiden

  • chilipoeder

  • pasta

  • mascarpone

  • feta

  • grana padano

  • geraspte kaas

  • salie

  • pijnboompitten

Bereiding

Echt een staaltje herfstige comfort food, deze pasta met romige pompoensaus en kaas. Veel kaas.

Verwarm de oven voor op 180°. Schil de pompoen en haal de pitjes eruit. Snij zo’n 600 gram vruchtvlees in blokjes en meng met een goede scheut olijfolie, 2 teentjes geperste look, 2 gepelde uien in stukken, paprikapoeder, Provençaalse kruiden en een snuifje chilipoeder. Schep alles goed door elkaar, doe de groenten in een bakblik en zet dit 30 minuten in de oven tot de pompoen gaar is. 

Kook ondertussen 300 gram pasta in 10 minuten beetgaar in groentebouillon. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht voor de saus. Doe alle geroosterde groenten samen met 250 gram mascarpone in een maatbeker en mix tot een gladde puree. Leng aan met het kookvocht van de pasta tot een smeuïge saus. Meng er 100 gram verkruimelde feta en 50 gram grana padano onder. Breng de saus op smaak met peper en zout en meng onder de pasta. 

Verhoog de oventemperatuur naar 220°. Doe de pasta in een ovenschotel, bestrooi met geraspte kaas, verse salie en pijnboompitten en zet de schotel nog 10 à 15 minuten in de oven tot de kaas mooi goudbruin gesmolten is. Serveer met een handje rucola.

Deze hoeveelheden zijn voldoende voor 4 personen. Je kan er ook gebakken champignons en spekjes bij serveren.

Previous
Previous

Braadworst met spek, knolselderij en appel

Next
Next

Exotische pompoensoep