Kaassigaartjes

Ingrediënten

  • ricotta

  • geraspte mozzarella

  • parmezaan

  • rozemarijn

  • brick- of filodeeg

  • olijfolie

Bereiding

Maak een mengeling van drie kaassoorten. Neem een smeuïge kaas zoals ricotta of roomkaas, een kaas die goed smelt zoals geraspte mozzarella, gouda of emmentaler en een sterk smakende kaas zoals grana padano, feta of parmezaan. Kruid de kaasmengeling met peper, zout en een snuifje rozemarijn.

Smeer brick- of filodeegblaadjes in met olijfolie en snij ze in twee. Leg een lepel van het kaasmengsel op elk blaadje en rol ze mooi op tot een sigaartje. Zorg ervoor dat de kaas niet tot aan de rand komt, zodat ze niet uitloopt. Leg de sigaartjes met de naad naar beneden op een bakplaat en bak ze goudbruin krokant in de oven op 200°. Serveer heet als aperitiefhapje of bij de soep.

De andere hapjes die je op de foto ziet zijn pompoenpannenkoekjes en pompoenkroketjes. 

 

Previous
Previous

Pompoenpannenkoekjes met feta

Next
Next

Oma’s perentaart