Gevulde gepofte aardappelen

Ingrediënten

  • aardappels

  • olie

  • roomboter

  • mascarpone (of volle room)

  • rozemarijn

  • peterselie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°. Neem kruimige aardappels met een gladde schil, die ongeveer even groot zijn. Schrob ze grondig onder stromend water en doorprik ze een aantal keer met een vork. Wrijf ze in met een mengsel van olie, zeezout en zwarte peper en leg ze op een bakplaat. Zet ze ongeveer een uur in de oven, tot ze volledig gaar zijn. Je kan de aardappels ook in een papillot van zilverpapier op de BBQ garen.

Laat de aardappels een beetje afkoelen en snij ze in de lengte doormidden. Hol ze voorzichtig uit (er mag nog een randje aardappel overblijven in de schil) en doe het aardappelkruim in een schaal. Voeg wat roomboter en mascarpone toe en prak er een stevige smeuïge puree van. Breng op smaak met rozemarijn, zout en peterselie. Vul de aardappelschillen terug op met de puree. Zet de aardappels nog even terug in de oven en serveer ze goed heet als bijgerecht.

Variatie:

- Je kan allerlei lekkers doorheen de puree doen voor je de aardappels terug opvult. Denk aan spekjes, groenten, kaas, kruiden ...

Previous
Previous

Spiegeltoast

Next
Next

Zandkoekjes met pistachenoten en veenbessen