Gazpacho

Ingrediënten

  • ciabatta

  • olijfolie

  • wijnazijn

  • tomaten

  • paprika

  • look

  • lente-ui of rode ui

  • tabasco

  • citroensap

  • oregano

  • peterselie

  • basilicum

Bereiding

Heb je een goede blender? Dan hoef je de groenten niet te schillen en te ontpitten. Snij ze wel in stukken.

Laat 2 sneetjes ciabatta weken in een mengsel van 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels wijnazijn en 3 eetlepels water.

Gooi 4 grote rijpe tomaten, 1 rode paprika, 1 teen look (of meer naar eigen smaak) en 1 stengel pijpajuin of 1 gepelde rode ui in de blender. Mix alles fijn, doe het brood met het vocht erbij en draai tot een glad koud soepje.

Vind je de soep te dik, leng dan aan met wat water. Breng op smaak met peper, zout, tabasco, citroensap, oregano, peterselie en basilicum.

Laat de gazpacho 1 à 2 uur goed koud worden in de koelkast, en serveer met brood, olijfolie en verse kruiden.

Previous
Previous

Herfstsoepje met prei, peterseliewortel en peer

Next
Next

Knolseldersoep met pastinaak en gember