Cheesecake rolokoekjes

Ingrediënten

  • roomboter

  • roomkaas

  • witte suiker

  • vanille

  • bloem

  • rolo’s

  • speculaas

Bereiding

Cheesecakekoekjes met een rolo’s: een bros zacht vanillekoekje met frisse roomkaassmaak, gesmolten karamel en chocolade vanbinnen en krokante stukjes speculaas aan de buitenkant. Natuurlijk kun je andere vullingen en jasjes uittesten.

Laat 175 gram roomboter en 100 gram roomkaas op kamertemperatuur komen. Klop ze tot een egaal mengsel en voeg 135 gram witte suiker, een snuifje zout en wat vanille-extract toe. Meng samen met 250 gram bloem tot een egaal deeg, dat ietwat plakkerig zal aanvoelen. 

Haal de rolo's uit hun verpakking en verkruimel de speculaasjes in een schaal. Neem telkens een stukje deeg, maak het plat in je hand en verpak er een rolochocolaatje in. Rol tot een bolletje (ter grootte van een klein pingpongballetje) en rol dit door de speculaaskruimels. Met deze hoeveelheden kun je ongeveer 20 koekjes maken.

Leg de bolletjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat, met voldoende plaats tussen zodat ze wat kunnen uitdijen. Bak de koekjes 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190° en laat afkoelen op een rooster.

Previous
Previous

Broodpudding

Next
Next

Chocoladecake met roomkaasvulling (én geheim ingrediënt)