Broodpudding

Ingrediënten

  • oud wit brood

  • peperkoek en/of speculaas

  • volle melk

  • vanille

  • eieren

  • bruine suiker

  • puddingpoeder

  • kaneel

  • walnoten

Bereiding

Breek 300 gram oud wit brood, een viertal sneetjes peperkoek en 5 speculaasjes in stukken en doe het in een kom. 

Warm 500 ml volle melk in een pannetje met wat vanille en een snuif zout. Giet over het brood en laat weken. Prak fijn.

Klop 4 eieren met 200 gram bruine suiker schuimig. Voeg 2 eetlepels puddingpoeder en een theelepel kaneel toe.  Meng samen met gehakte walnoten onder de broodpap. Vet een cakevorm in en doe de broodpudding er in. Zet een uur in de oven op 170°, let op dat de bovenkant niet te bruin wordt. Laat afkoelen en serveer lauwwarm of koud.


VARIATIE:


Je kan eindeloos variëren met broodpudding. Ideaal om zoete restjes te verwerken! Experimenteer eens met in amaretto gewelde rozijnen, appelschijfjes, honing, een scheutje koffie, suikerparels, stukjes chocolade, etc.

Previous
Previous

Kokos panna cotta met mangopassiecoulis en frambozen

Next
Next

Cheesecake rolokoekjes