Blauwebessencake met limoen en marsepein

Ingrediënten

  • roomboter

  • witte suiker

  • vanillesuiker

  • eieren

  • limoen

  • zelfrijzende bloem

  • marsepein

  • blauwe bessen

  • roomkaas (vol)

  • poedersuiker

  • citroensap

Bereiding

Klop 200 gram zachte roomboter met 200 gram witte suiker en een zakje vanillesuiker. Voeg 3 eieren toe, klop na elk ei het beslag even door. Meng er daarna het sap en zeste van 2 limoenen, 200 gram zelfrijzende bloem en een snuifje zout onder. Giet een deel van het beslag in een ingevette bakvorm. Snij dunne plakjes van 150 gram marsepein en leg ze bovenop het deeg. Wentel 400 gram blauwe bessen in een beetje bloem en verdeel de helft over de marsepein. Giet de rest van het deeg erboven en duw de andere helft van de bessen in het beslag. Zet de cake 50 minuten in de oven op 160° of tot een breinaald er droog uitkomt. Laat de cake in de vorm afkoelen, haal uit de vorm en laat het gebak volledig afkoelen voor je er de cheesecaketopping op doet.

Klop 200 gram volle roomkaas stijf met 100 gram poedersuiker en enkele druppels citroensap. Laat opstijven in de koelkast terwijl de cake verder afkoelt. Verdeel de frosting over de cake en decoreer met partjes limoen en blauwe bessen.

Variatie:

Geen fan van marsepein? Dat kan je gerust weglaten. Voeg dan misschien wel een extra schepje suiker toe om het zuur van de limoenen te compenseren.

Previous
Previous

Naan

Next
Next

Chocoladecroissants