Bananencake met walnoten

Ingrediënten

  • roomboter

  • lichtbruine suiker

  • eieren

  • zelfrijzende bloem

  • baking soda

  • rijpe bananen

  • walnoten en/of chocoladedruppels

Bereiding

Klop 150 gram roomboter zacht met 150 gram lichtbruine suiker en een snuifje zout. Meng er 2 eieren onder en voeg dan 150 gram zelfrijzende bloem en een theelepel baking soda toe. Spatel er 2 tot moes geplette rijpe bananen (ongeveer 150 gram in totaal) en een handje gehakte walnoten onder en en doe het beslag in een ingevette cakevorm. Zet de bananencake 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160° of tot een breinaald er droog uitkomt. Laat de cake afkoelen, haal uit de vorm en giet er een laagje glazuur over (bloemsuiker gemengd met een klein beetje water). 

Variatie

Lust je geen walnoten of ben je allergisch aan noten, dan kan je deze prima weglaten of vervangen door stukjes chocolade.

Previous
Previous

Courgettebrownies met koffieglazuur

Next
Next

Zeeuwse bolus