Appeltaart met cheesecakelaagje

Ingrediënten

  • roomkaas

  • roomboter

  • appels

  • kaneel

  • vanillesuiker

  • witte suiker

  • eieren

  • bloem

  • bruine kandijsuiker

  • bakpoeder

  • zonnebloemolie

  • amandelschilfers

Bereiding

Laat de roomkaas en boter op kamertemperatuur komen. Schil zo'n 600 gram appelen en snij in blokjes. Stoof ze in een klein beetje boter en voeg een scheutje water toe. Laat de appeltjes op een zacht vuurtje garen en prak tot moes. Breng op smaak met kaneel en vanillesuiker. Zet opzij.

Klop 200 gram roomkaas luchtig met 50 gram zachte boter, 100 gram witte suiker, 1 ei, 2 eetlepels bloem en een theelepel vanille-extract. Zet het roomkaasbeslag aan de kant.

Maak vervolgens het appeldeeg. Meng 400 gram bloem met 300 gram bruine kandijsuiker, 3 eetlepels kaneel of speculaaskruiden, 2 theelepels bakpoeder en een theelepel zout. Voeg 180 ml zonnebloemolie, 3 eieren en de appelmoes toe en meng tot een lopend beslag. 

Vet een grote bakvorm in en bestrooi met een snuifje bloem. Giet het appelbeslag erin en het roomkaasbeslag erboven. Schil nog 2 appels en snij in dunne plakjes. Schik ze bovenop de cake en bestrooi met amandelschilfers of havermoutvlokken. Zet de cake anderhalf uur in een voorverwarmde oven van 160°, of tot een breinaald er quasi droog uit komt. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Previous
Previous

Gevulde ovenappeltjes

Next
Next

Hollandse kwarkbolletjes