Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Kantonese gebakken rijst

Doe de rijst (100 gram per persoon) in gezouten water, dat een vingerkootje hoog boven de rijst komt. Breng aan de kook en laat dan met het deksel op een laag vuurtje verder garen. Laat de rijst volledig afkoelen, liefst zelfs de dag voordien. 

Roer 1 ei per persoon los in een kommetje. Verhit wat olie in een wokpan en bak de eieren al roerend. Doe het ei uit de pan en verhit opnieuw wat olie. Bak wat gesnipperde ui en een fijngesneden teentje look, maar laat niet kleuren. Voeg hamblokjes, erwtjes en fijngesneden wortel toe. Laat kort meebakken en voeg dan de rijst toe. Schep alles goed onder elkaar en tot de rijst heet is. Breng op smaak met sojasaus en serveer met gesnipperde lenteui, sambal en kroepoek.

Variatie:

Je kan ook blokjes gebakken kip of garnalen toevoegen.