Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Pastaschotel met gehakt en pestosaus

Kook de pasta gaar en laat de oven voorverwarmen.

Stoof de ui, voeg het gehakt toe en prak fijn tot het gaar is. Voeg groentjes naar voorkeur toe: prei, champignons, courgette etc. Doe er een blikje tomatenblokjes bij, kruid met peper & zout en laat even pruttelen.
Maak ondertussen de pestosaus: meng pesto met room en stukjes (half)gedroogde tomaat.

Doe in een grote ovenschotel telkens een laag pasta, een laagje gehaktsaus en een laagje pestosaus. Op de bovenste laag leg je schijfjes (of geraspte) mozarella en kruid met bieslook en paprikapoeder. Zet een kwartiertje in de oven tot de kaas een mooi kleurtje krijgt.

 

HOEVEELHEDEN?

Ik krijg vaak de vraag welke hoeveelheden mensen moeten rekenen bij recepten voor grote groepen. Aangezien ik – behalve voor het bakken – zonder weegschaal kook, staan er geen hoeveelheden bij de recepten (kook gewoon op gevoel, dat werkt bevrijdend!) maar doorgaans kan je op deze richtlijnen wel vertrouwen voor een hoofdgerecht:
-    100 à 125 gram pasta per persoon
-    60 à 80 gram rijst per persoon
-    250 à 300 gram aardappelen per persoon
-    150 à 200 gram vlees of vis per persoon
-    200 à 250 gram groenten per persoon