Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Mascarpone-monchoutaart met kersen en bessensaus

Mix 200 gram zandkoekjes fijn en meng met een snuifje zout en 50 gram gesmolten boter. Doe het koekjesmengsel in een ingevette bakvorm, duw aan op de bodem met de achterkant van een lepel en zet koel weg.

Pers het sap uit 1 limoen. Week ondertussen 2 blaadjes gelatine in koud water. Verwarm het limoensap en laat de gelatine er in oplossen.

Klop 200 gram monchou, 500 gram mascarpone en 200 gram philadelphia roomkaas los, dit gaat het beste als ze niet ijskoud staan. Meng met het limoensap, een zakje vanillesuiker en 200 gram poedersuiker. Proef of de vulling naar je smaak is, je kan eventueel extra limoensap of suiker toevoegen.

Lepel de roomkaas op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat enkele uren opstijven in de koelkast, haal uit de vorm en decoreer met kersen (of ander fruit) en serveer met bessensaus.