Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Boeuf Sliertemie

Dep de runderriblappen droog en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Heb je voldoende tijd dan kan je het vlees ook eerst een nachtje laten marineren in rode wijn of Sliertemie, dit komt de smaak en malsheid alleen maar ten goede.

Bak de spekjes krokant en haal ze uit de pan. Voeg eventueel wat boter toe als er niet voldoende braadvet overgebleven is. Schroei het rundvlees vervolgens aan alle kanten dicht, doe dit eventueel in meerdere keren als je veel vlees hebt, zodat het niet kookt maar echt bakt. Kruid met peper en zout en haal het vlees eventjes uit de pan.

Fruit een gesnipperd uitje en een geperst teentje look in het vet. Laat een eetlepel tomatenpuree kort meebakken. Bestrooi alles met wat bloem en blus de pan met tomatenvlees, rundsfond en een halve fles Sliertemie. Als de vloeistof warm is, voeg je het vlees en het spek terug toe. Breng de saus op smaak met tijm en laurier.

Laat het vlees 6 à 8 uur sudderen op een heel laag vuurtje tot het botermals is. Voeg ergens halverwege schijfjes wortel en bruin gebakken champignons toe. Serveer de boeuf Sliertemie met brood, frietjes of kroketten.

Geen Sliertemie kunnen bemachtigen? Gebruik dan een lekkere Bourgogne wijn en je krijgt de originele boeuf bourguignon.