Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Veganistische chocomousse met mandarijnsorbet

Het intense en romige van deze veganistische chocomousse past prima bij een winterse frisse mandarijnsorbet. Met deze hoeveelheden heb je voldoende voor 8 kleine duoglaasjes.  

Pers de mandarijntjes tot je ongeveer 1 liter sap hebt. Je kan ook kant-en-klaar sap gebruiken, maar vers is altijd lekkerder. Doe het mandarijnsap in een pannetje met een kaneelstokje, een vanillestokje en een stukje steranijs. Verwarm het sap op een laag vuurtje, laat de specerijen even trekken en doe er suikerstroop bij tot het mengsel zoet genoeg is naar je smaak. Haal de kruiden er uit en giet het sap in een ijsbakje. Zet een uur of 5 in de vriezer, waarbij je elk uur even de ijskristallen doorroert. Je kan de sorbet ook in een ijsmachine koud draaien. 

Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie en laat een beetje afkoelen. Klop de gesmolten chocolade met 300 gram gecondenseerde gezoete kokosmelk en 3 eetlepels ongezoet cacaopoeder tot een egaal mengsel. Laat een bokaal kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Dit heet aquafaba en je kan het net als eiwit stevig opkloppen. Spatel het opgeklopte kikkererwtenvocht onder de chocolade en doe de mousse in kleine glaasjes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast. Haal net voor het serveren de mandarijnsorbet uit de vriezer en schep deze ook in kleine glaasjes.