Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Vegan naan

Los 1 theelepel suiker en 1 theelepel gedroogde gist op in 120 ml lauwwarm water. Laat 10 minuten staan tot het begint te bubbelen. 

Meng 260 gram bloem met 1 theelepel zout, 1 theelepel karwijzaad, het gistmengsel, 3 eetlepels zonnebloemolie en 3 eetlepels veganistische yoghurt (bijvoorbeeld op basis van kokosmelk). Kneed 10 minuten tot een plakkerig, maar elastisch deeg. Doe het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt twee uur rijzen op een warme plek. 

Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes en rol elk bolletje zo dun mogelijk uit met een deegroller of een lege fles. Verhit een grote pan en bak elke plak deeg 1 à 2 minuten aan beide zijden zonder vetstof. Strijk de naans als ze uit de pan komen in met kokosolie. Serveer het naanbrood warm met verse koriander bij een Indisch gerecht.