Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Vegan chocoladecake

Meng 250 gram bloem met 3 eetlepels amandelpoeder, 60 gram ongezoet puur cacaopoeder, 1 theelepel baking soda en 1 theelepel zout. Rasp in een aparte kom 350 gram rauwe courgette fijn. 

Klop 125 ml zonnebloemolie met 300 gram witte suiker en 2 theelepels vanille-extract. Meng er de bloemmix onder en vervolgens de courgette, inclusief het vocht dat er uitgelopen is. Roer tot een glad dik beslag. Mocht er te weinig vocht in de courgette zitten om alle droge ingrediënten op te nemen, kun je nog een scheutje water toevoegen, maar meestal is dit niet nodig. Meng een handje gehakte walnoten onder het deeg en doe het in een ingevette vorm. Bak de chocoladecake 25 minuten in de oven op 180°. Laat afkoelen en haal uit de vorm. 

Hak 100 gram pure chocolade fijn en breng 100 ml kokosmelk tegen de kook aan. Giet de kokosmelk over de pure chocolade in een kom, laat even staan en roer tot een gladde ganache. Smeer de ganache op de chocoladecake en decoreer met rood fruit.