Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Vegherd's pie

Stoof een fijngesnipperde ui, ringetjes prei, stukjes selder en wat look in een klontje boter. Schil de wortels en een stuk flespompoen en snij in niet al te kleine stukken, zodat er nog wat bite in de groenten zit straks. Voeg de wortel en pompoen samen met een blik tomatenvlees, een kopje erwten, een scheut rode wijn, een beetje water, peper, tijm en een bouillonblokje toe aan de andere groenten. 

Laat de groentjes beetgaar stoven terwijl je geschilde bloemige aardappelen gaar kookt in gezouten water. Giet de aardappelen goed af, voeg wat room en boter toe en stamp tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. 

Als het vocht van de groenten grotendeels verdampt is, doe je ze in een ovenschotel. Dek af met de puree en bestrooi met paneermeel en geraspte kaas. Zet de schotel een kwartiertje in de oven op 180° tot de kaas goudbruin gesmolten is. 

 

Variatie:

Willen de vleeseters toch liever een klassieke shepherd’s pie, voeg dan lamsgehakt toe. Ook lekker met spekjes erbij!