Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Cijfertaart

Klop 250 gram zachte roomboter met 125 gram rietsuiker, 125 gram witte suiker, een snuifje zout, en een theelepel vanille-extract. Meng 100 gram volle Griekse yoghurt en 5 eieren onder het deeg, klop na elk ei telkens even goed door voor je het volgende toevoegt. Meng 250 gram zelfrijzende bloem met 85 gram gewone bloem en spatel dit samen met 3 eetlepels melk onder het beslag. 

Verdeel het beslag over de ingevette (cijfer)bakvormen, zorg dat het deeg even hoog komt in elke vorm. Zet de cakes 25 à 40 minuten in de oven op 140°, tot een breinaald er droog uitkomt. Als je al het deeg in één vorm doet, zal deze natuurlijk langer moeten bakken, reken dan gerust op een uur maar hou de cake in de gaten. Laat de cake goed afkoelen in zijn vorm, haal ze eruit en snij ze horizontaal doormidden. Leg de cijfers naast elkaar op een plateau of groot bord. 

Maak de vulling: klop 500 gram mascarpone los met 200 gram roomkaas, 250 gram bloemsuiker en een theelepel vanille-extract. Klop in een andere kom 400 ml slagroom goed stijf en spatel dit onder de mascarpone. Doe het mengsel in een spuitzak en bewaar het in de koelkast tot gebruik. Spuit toefjes op de onderkant van de cake, leg de bovenkant er voorzichtig terug op en maak daar ook een rij slagroomtoefjes. Decoreer de taart naar wens met fruit, macarons, chocolade, koekjes, snoepjes, eetbare bloemen, ... Bewaar de taart op een koele plek zodat de slagroom niet kan smelten.