Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Franse appeltaart

Meng 250 gram bloem met 125 gram poedersuiker en een snuifje zout en wrijf er 125 gram boter onder. Kneed er een losgeklopt eitje onder tot je een homogene deegbal hebt. Rol in wat folie en leg een uur in de koelkast terwijl je de rest van de taart voorbereidt.

Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en bekleed er een ingevette taartvorm mee. Druk goed aan in de randjes en snij de overtollige stukjes deeg weg.

Meng 300 amandelspijs met 2 druppels citroenextract of wat citroenzeste, 2 eidooiers en 1 eiwit. Spreid dit mengsel egaal in de bodem. Meng het andere eiwit met 40 gram amandelschilfers en een lepel suiker en zet opzij. Schil 5 à 6 appels en snij ze in partjes. Schik de appels bovenop de marsepeinlaag en bestrooi met kaneel. Meng ondertussen 150 gram mascarpone met 70 gram suiker, 70 gram bloem, 1 ei en wat vanille-extract. Giet dit beslag uit over de appels.

Zet de taart 30 à 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180°. Haal hem er na een kwartier even snel uit en smeer de eiwitamandelen uit over de taart. Zet de temperatuur wat lager mocht de bovenkant te snel kleuren.