Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Frisse citroencake

Meng 225 gram bloem met 1 theelepel bakpoeder en een snuifje zout. Klop 225 gram boter romig met 225 gram witte suiker. Voeg een voor een 4 eieren toe, daarna de bloem en als laatste de zeste en het sap van 1 citroen. Giet het beslag in een ingevet cakeblik en zet een klein uur in een voorverwarmde oven van 170° of tot een breinaald er droog uitkomt. Laat cake zeker niet te lang bakken, want dan droogt hij uit.

Meng het sap van 1 citroen met 50 gram bloemsuiker. Prik met een satéstokjes gaatjes in de cake, en giet de siroop erover. Laat verder afkoelen in het bakblik en haal de cake vervolgens uit de vorm. Snij overlangs in 2, smeer beide helften in met een laag lemon curd (homemade of kant-en-klaar gekocht, die van Dille&Kamille is bijvoorbeeld heel lekker). Leg de helften terug op elkaar en versier de bovenkant van de cake met romige citroenyoghurt (of roomkaas), citroenzeste, citroenmelisse en eetbare lavendel.