Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Ovenschotel met worst, paprika en zoete aardappel

Kook de krieltjes 10 minuutjes, giet af en snij grotere exemplaren doormidden. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Was de puntpaprika’s en snij in ringen. Hak een rode ui en 2 lookteentjes grof. Doe alles in een ovenschotel en voeg nog wat diepvrieserwten toe. Bestrooi met rozemarijn, tijm, paprikapoeder, kurkuma, peper en zout. Voeg een scheut olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Knip de chipolataworst in kleinere stukjes en steek deze her en der tussen de groenten. Zet de ovenschotel 20 à 25 minuten in de oven op 180°, of tot de worstjes doorbakken zijn en de groenten beetgaar. Schep tussendoor alles een keer om.

Variatie:

Gebruik gerust nog wat meer groenten, zoals kerstomaten, champignons, aubergine, ... Wat geraspte kaas toevoegen op het einde is zeker ook lekker. En wil je het graag vegetarisch houden dan kan je de worst natuurlijk vervangen door halloumi of quornstukjes.