Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Blauwebessencake met limoen, marsepein en cheesecaketopping

Klop 200 gram zachte roomboter met 200 gram witte suiker en een zakje vanillesuiker. Voeg 3 eieren toe, klop na elk ei even door. Meng er daarna het sap van 2 limoenen, 200 gram zelfrijzende bloem en een snuifje zout onder. Giet een deel van het beslag in een ingevette bakvorm. Snij dunne plakjes van 150 gram marsepein en leg ze bovenop het deeg. Wentel 400 gram blauwe bessen in een beetje bloem en verdeel de helft over de marsepein. Giet de rest van het deeg erboven en duw de andere helft van de bessen in het beslag. Zet de cake 45 minuten in de oven op 170° of tot er geen beslag meer aan een breinaald hangt. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen, haal uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen voor je er de cheesecaketopping op doet.

Klop 200 gram volle roomkaas stijf met 100 gram bloemsuiker en enkele druppels citroensap. Laat opstijven in de koelkast terwijl de cake verder afkoelt. Verdeel de frosting over de cake en decoreer met partjes limoen en blauwe bessen.

Variatie:

Geen fan van marsepein? Kan je gerust weglaten. Voeg dan misschien wel een extra schepje suiker toe om het zuur van de limoenen te compenseren.