Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Naan

Los 1 theelepel suiker en 1 theelepel gedroogde gist op in 120 ml lauwwarm water. Laat 10 minuten staan tot het begint te bubbelen.

Meng 260 gram bloem met 1 theelepel zout, het gistmengsel, 50 ml lauwe melk, 2 eetlepels boter en 1 eetlepel olie. Kneed 10 minuten tot een plakkerig, maar elastisch deeg. Doe het deeg in een ingevette kom en laat afgedekt een uur rijzen op een warme plek.

Verdeel het deeg in 6 gelijke bolletjes en rol elk bolletje zo dun mogelijk uit met een deegroller of een lege fles. Verhit een grote pan en bak elke plak deeg 1 à 2 minuten aan beide zijden zonder vetstof. Strijk de naans als ze uit de pan komen in met gesmolten boter. Serveer de naans warm bij een Indisch gerecht.

Variatie:

Dit is een basisrecept. Voeg Indische kaas toe voor cheese naans, look voor garlic naans of breng het deeg op smaak met koriander, komijn, etc.