Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Blueberry pancakes

Meng 220 gram zelfrijzende bloem met 2 zakjes vanillesuiker, 1 theelepel bakpoeder en een snuifje zout. Klop 1 ei onder 280 ml melk. Giet de melk traag in een kuiltje in de bloem, en klop tot een glad beslag. Smelt 30 gram boter in een pan, voeg samen met een bakje blauwe bessen toe aan het beslag en roer kort even door met een lepel.

Giet wat olie in de pan, lepel wat van het beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin. In de meeste pannen kan je er 3 tegelijk maken. Hou ze warm onder aluminiumfolie terwijl je de rest van het beslag opwerkt. Met deze hoeveelheden bak je ongeveer 12 pannenkoekjes, goed voor 3 à 4 personen. Serveer de pannenkoekjes warm met extra bessen, ahornsiroop of bloemsuiker en eventueel een bolletje ijs en slagroom.

Variatie:

- ook lekker met plakjes banaan of ander fruit
- je kan het fruit ook gewoon weglaten en de pannenkoeken met suiker of stroop eten