Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Ganachetrio

Bekleed een cakevorm met aluminiumfolie. Maal 250 gram speculaasjes fijn en meng met 125 gram gesmolten boter. Bekleed de volledige vorm met het speculaasmengsel, druk goed aan en zet in de koelkast om te harden. Maak vervolgens de drie ganachelagen, die je telkens laag per laag lichtjes laat opstijven in de koelkast alvorens de volgende laag er op te gieten.

Breng 100 ml volle room aan de kook met 50 gram boter en een schepje oploskoffie. Giet het in een kom over 220 gram in stukjes gehakte pure chocolade. Laat eventjes staan en roer tot een gladde ganache. Giet als eerste laag in de vorm.

Breng 80 ml volle room aan de kook met 40 gram boter. Giet het in een kom over 200 gram in stukjes gehakte melkchocolade. Laat eventjes staan en roer tot een gladde ganache. Meng met gehakte geroosterde noten. Giet als tweede laag in de vorm.

Breng 60 ml volle room aan de kook. Giet het in een kom over 250 gram in stukjes gehakte witte chocolade. Laat eventjes staan en roer tot een gladde ganache. Is niet alle chocolade gesmolten, zet de kom dan kort even in de microgolf, maar let op dat de chocolade niet verbrandt, want dan wordt ze korrelig en onbruikbaar. Au bain marie smelten is ook een (veilige) optie. Meng de gesmolten witte chocolade met wat platgedrukte ongesuikerde cornflakes. Giet als laatste laag in de vorm en laat de taart volledig opstijven.

Met elke ganachelaag kan je naar hartenlust variëren qua smaak en krokante bite , enkele ideetjes:
- Verkruimelde meringues
- Gedroogd fruit
- Kokosschilfers
- Blokjes nougat
- Blokjes karamel
- Stukjes marsepein
- Rozijnen