Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Ovenschotel met gehaktballetjes en groenten

Pel en snij de ui en de look fijn. Roerbak ze in een pan met wat olijfolie op een heel zacht vuurtje zonder te laten kleuren. Meng het gehakt in een kom met een beetje ei, bloem en paneermeel tot een stevig mengsel. Breng op smaak met peper en zout en rol er met natte handen kleine balletjes van. Doe de gehaktballetjes bij in de pan en laat aan alle zijden kleuren. De balletjes hoeven niet gaar te zijn, ze gaan immers nog de oven in.

Was de paprika, courgette en de kerstomaten. Snij de paprika in fijne reepjes en de courgette in blokjes. Meng samen met de kerstomaatjes onder de gehaktballetjes. Kruid met flink wat verse of gedroogde Italiaanse kruiden, denk aan basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, etc. Doe alles in een ovenschotel, bestrooi met geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven op 180° tot de kaas gesmolten is en de groenten beetgaar zijn. Serveer met pasta, rijst of brood.

Variatie:
- Voeg olijven of zongedroogde tomaten toe.
- Fan van groentjes? Ook aubergines en champignons misstaan niet in deze ovenschotel!
- Vervang de geraspte kaas door mozzarellabolletjes of een andere soort kaas.