Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Havermoutrepen met noten en chocolade

Smelt in een pannetje 125 gram roomboter met 60 gram bruine suiker, 2 eetlepels stroop, wat zeezout en een snuifje kaneel. Haal van het vuur en meng er 250 gram droge havermoutvlokken onder. Hak 100 gram noten grof en meng samen met 50 gram bakbestendige chocoladedruppels onder de havermout. Doe het mengsel in een ingevette springvorm of een ovenschotel die met bakpapier bekleed is. Duw goed aan met de achterkant van een lepel en zet 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160°. Haal op tijd uit de oven zodat de randen niet te donker kleuren. Laat de havermout een beetje afkoelen, haal uit de vorm en snij in repen. Je kan de havermoutrepen gerust een week in een luchtdichte doos bewaren.

Variatie: ook lekker met rozijnen of ander gedroogd fruit in plaats van chocolade.