Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Gazpacho

Heb je een goede blender? Dan hoef je de groenten niet te schillen en te ontpitten. Snij ze wel in stukken. Laat 2 sneetjes ciabatta weken in een mengsel van 3 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels wijnazijn en 3 eetlepels water. Gooi 4 grote rijpe tomaten, 1 rode paprika, 1 teen look (of meer naar eigen smaak) en 1 stengel pijpajuin of 1 ontpelde rode ui in de blender. Mix alles fijn, doe het brood met het vocht erbij en draai tot een glad koud soepje. Vind je de soep te dik, leng dan aan met wat water. Breng op smaak met peper, zout, tabasco of hot pepper sauce, citroensap, oregano, peterselie en basilicum. Laat de gazpacho 1 à 2 uur goed koud worden in de koelkast, en serveer met brood, olijfolie en verse kruiden.