Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Gebraden kip

Wrijf de kip in met boter en bestrooi aan alle kanten met zout en peper. Steek enkele takjes rozemarijn en tijm en enkele doorgesneden tenen look in de buikholte. Leg de kip in een ingevette ovenschotel, besprenkel met citroensap en zet een uurtje (afhankelijk van de grootte van de kip) in de oven op 190°. Als er helder vocht uitkomt, is de kip gaar maar laat het vlees nog wel even rusten. Draai de oven na een half uur bakken wat lager en overgiet de kip elke 10 minuten met het braadvocht. Serveer met gebakken aardappels of frietjes, groene salade en/of appelmoes. 

Appelmoes:

Schil de stoofappels en snijd ze in kleine blokjes. Smelt wat boter in een steelpannetje en voeg de appeltjes toe. Laat ze kort bakken zonder te bruinen. Blus met een scheutje calvados en een lepel water. Bestrooi met vanillesuiker en kaneel, en laat op een zacht vuurtje staan tot de appeltjes zo zacht zijn dat je ze tot moes kunt prakken of fijn kan mixen als je graag appelmoes zonder stukjes hebt.

Variatie:

Vervang de rozemarijn en tijm eens door cajunkruiden en leg citrusvruchten rond de kip.