Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Fruittaartjes met mascarpone en witte chocolade

Meng 250 gram gezeefde bloem met 125 gram poedersuiker en een snuifje zout en wrijf er 125 gram boter onder. Kneed er een losgeklopt eitje onder tot je een homogene deegbal hebt. Rol in wat folie en leg 30 à 60 minuten in de koelkast.

Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak en bekleed er ingevette taartvormpjes mee. Druk goed aan in de randjes en snij de overtollige stukjes deeg weg. Overschotjes deeg kun je gebruiken voor zandkoekjes!

Leg een vel bakpapier of zilverpapier op de taartbodems en giet er bakbonen of ongekookte rijst boven. Bak de taartbodems blind in een voorverwarmde oven van 180°. Reken op 20 à 30 minuten, tot de bodem goudbruin gebakken is. Verwijder het bakpapier met de droge vulling, haal de bodem voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen terwijl je de vulling maakt.

Hak 100 gram witte chocolade fijn en smelt het in de microgolfoven. Zet het potje er telkens 20 seconden in en roer tussendoor, tot alle chocolade gesmolten is. Meng met 250 gram mascarpone en zet in de koelkast tot gebruik. Lepel wat confituur in elke bodem en spuit het mascarponemengsel erboven. Beleg met rood fruit, of eender welk fruit je lekker vindt.