Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Baconbrownies

Dat zoet en zout vaak een perfect duo vormen, bewijzen deze smeuïge brownies met gekarameliseerd spek! Hak 250 gram roomboter en 200 gram pure chocolade van goede kwaliteit in stukjes en smelt ze samen in een pannetje op een laag vuur. Laat lichtjes afkoelen. Snij ondertussen 200 gram gerookt ontbijtspek zonder zwoerd in kleine stukjes. Bak het spek heel kort aan in een pan (ze bakken nog verder in de oven), bestrooi met 2 eetlepels bruine suiker en zet opzij.

Meng 300 gram bruine suiker met 4 eieren, 1 theelepel vanille-extract, een snuifje zout, 40 gram ongezoet cacaopoeder, 160 gram bloem en een halve theelepel bakpoeder. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng tot een egaal beslag. Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier. Giet het beslag erin, verdeel het spek erover en zet 30 minuten in de oven op 160°. Laat enigszins afkoelen, haal uit de vorm en snij de brownie in stukken.