Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Worteltaart met kaneel en walnoten

Klop 175 gram lichtbruine suiker met 150 ml zonnebloemolie tot de suiker volledig opgenomen is. Voeg al kloppend 3 eieren, 1 eetlepel appelsienzeste, 1 eetlepel appelsiensap, 175 gram zelfrijzende bloem, 2 theelepels kaneel of koekkruiden, een snuif zout en nootmuskaat en 1 theelepel baking soda toe. Rasp 200 gram wortelen en hak 100 gram walnoten fijn. Spatel ze onder het beslag en doe dit in een ingevette bakvorm. Je kan ook rozijnen toevoegen. Zet de worteltaart 25 à 30 minuten in de oven op 180°, of tot een breinaald er droog uitkomt.

Laat de taart afkoelen terwijl je de frosting maakt. Meng een potje roomkaas met een scheutje sinaasappel- of citroensap en zoveel bloemsuiker tot het zoet genoeg is voor jou. Breng op smaak met kaneel, amaretto en/of karamel. Smeer de volledig afgekoelde worteltaart in met het roomkaasmengsel en laat verder opstijven in de koelkast. Je kan de taart verder decoreren met kaneelsuiker of noten.

Als je de roomkaas vervangt door een lactosevrije variant, of volledig weglaat, is deze taart geschikt voor lactose-intolerante mensen.