Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Nutellacheesecake met oreobodem en koffiemascarpone

Maal 300 gram oreo’s fijn en meng met 100 gram gesmolten boter en een snuifje zout. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk de oreokruimels hierin met behulp van de bolle achterkant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.

Klop 200 gram nutella met 300 gram volle roomkaas, 3 eetlepels bloemsuiker en 3 eetlepels ongezoet cacaopoeder tot een smeuig geheel. Klop in een andere kom 200 ml volle room stijf. Meng onder de nutella en schep het mengsel in de springvorm. Strijk uit, bestrooi met gekarameliseerde, gehakte hazelnoten en/of chocoladedruppels en zet terug in de koelkast.

Klop 300 gram mascarpone los en meng met 100 ml zure room, een scheutje sterke koffie en enkele lepels donkerbruine suiker. Verdeel het mengsel egaal bovenop de nutella. Laat de cheesecake minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi vlak voor het serveren met cacaopoeder en decoreer met paaseitjes, ferrero rochers, of wat je maar wilt.