Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.Roodbaars met gegrilde courgette, auberginekaviaar en paprikasaus

Snij de aubergine in de lengte door en bestrijk beide helften royaal met olijfolie en provencaalse kruiden. Leg samen met een ongepelde lookteen in een ovenschotel en zet een half uurtje in de oven op 200° tot het vruchtvlees bruin en zacht is. Lepel de aubergine uit, haal de look uit de pel en mix ze samen fijn. Breng de auberginekaviaar eventueel verder op smaak met peper en zout.

Terwijl de aubergine in de oven staat, maak je de papriksaus. Stoof de gesnipperde rode ui in een scheutje olijfolie en voeg rode paprikablokjes toe. Roerbak tot de groenten zacht beginnen worden, voeg wat tomatenpassata toe en laat zachtjes sudderen. Mix en zeef de saus en breng op smaak met basilicum, peper en zout.

Was de courgette, snij in dikke plakken en gril ze kort aan beide zijden. Bak de vis in wat boter of olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg de courgetteschijfjes op een bord, lepel de auberginekaviaar erboven en leg de vis erop. Serveer met verse peterselie, de paprikasaus en brood.