Inloggen

Log in om je favoriete recepten te bewaren, notities te maken en de inhoud van je keukenkast te wijzigen.



Veggies au vin

Niets zo heerlijk als een stevig sudderpotje wanneer de temperaturen onder nul zakken. Aan deze boeuf bourguignon komt gelukkig geen koe te pas, maar dat wil niet zeggen dat het gerecht aan smaak moet inboeten: integendeel!


Verhit een scheutje olie in een stoofpot met dikke bodem. Laat hierin een gesnipperde rode ui en twee fijngesneden teentjes look fruiten. Was de aardperen, wortels en pastinaak. Schil de wortelen en pastinaak (aardperen hoef je niet te schillen) en snij alles in dikke plakken. Doe de groenten bij in de pot en roerbak 5 minuten.

Borstel ondertussen een bakje kastanjechampignons schoon, snij in 4 en bak ze kort op een hoog vuur in een scheut olie. Voeg de champignons toe aan de andere groenten en blus met een halve fles rode wijn. Voeg vervolgens een blik tomatenvlees, een blaadje laurier, een eetlepel suiker en een groentebouillonblokje toe, en breng het geheel aan de kook. Kruid naar eigen smaak met rozemarijn, tijm, basilicum, peper en zout. Laat de groentjes op een zacht vuurtje een klein uur sudderen tot de groenten beetgaar zijn (je wilt een stevige bite, geen tot moes gekookt prakje).

Bestrooi de veggies au vin met verse peterselie en serveer meteen.

Variaties & tips

- Ben je geen fan van champignons of de truffelsmaak van aardpeer? Vervang ze dan eens door courgette. Andere groenten die het goed doen in dit stoofpotje zijn zoete aardappel, rode biet, raapjes, zilveruitjes, ...

- Net zoals alle stoofpotjes is veggies au vin de volgende dag nog lekkerder, als alle smaken goed in elkaar getrokken zijn.

- Als je van elke groente 250 à 350 gram neemt en er brood, rijst of pasta bij serveert, heb je met deze hoeveelheden voldoende voor 4 personen.


- Dit recept is geschikt voor mensen die veganistisch eten.